Esports individuals: L'atletisme

Descripción

L’atletisme, un únic esport o un conjunt d’esports diferents? Formalment, l’atletisme és un sol esport però, realment, què tenen en comú una velocista amb un saltador de perxa, una llançadora de martell o un maratonià? Les tècniques de cada especialitat són molt diferents, tant com les tipologies dels i les atletes, la seva fisiologia, els reglaments, l’entrenament específic o la progressió metodològica que requereix cada especialitat.
En aquest llibre volem mostrar la complexitat de l’atletisme des de la perspectiva de la iniciació, agrupant les diverses especialitats en grans famílies que comparteixen unes bases tècniques i biomecàniques similars: les carreres, els salts, els llançaments i la marxa atlètica, a més de les proves combinades. Per a cada especialitat hem estructurat els continguts de manera similar, amb els apartats de característiques generals, tècnica i reglament, i els hem complementat amb un bon nombre d’imatges i seqüencies de les diferents tècniques per fer més fàcil la comprensió de la complexitat tècnica i biomecànica de cada especialitat. A més, hem introduït conceptes de biomecànica per poder entendre i avaluar la tècnica esportiva i, en conseqüència, el rendiment esportiu.
En resum, ens agradaria que aquest llibre fos una eina útil per a totes aquelles persones (entrenadores, preparadores físiques, mestres...) que volen disposar d’una visió general de l’atletisme i d’un punt de partida per aprofundir en el coneixement d’aquest esport tan variat i complex.

Empezar a leer